DOLAR 32,2278
EURO 35,1095
ALTIN 2271,815
BIST 8812,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arakanlı Müslümanlar Türkiye’deki depremzedeleri unutmadı

Bangladeş’in güneyindeki kamplarda kalan Arakanlı Müslüman mülteciler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için 700 battaniye ve 200 mont gönderdi.

Arakanlı Müslümanlar Türkiye’deki depremzedeleri unutmadı
15.02.2023 07:01
A+
A-

Arakanlılardan Sahat Zia Hero, "Türkiye, krizimizin başından bu yana önemli yardım kaynaklarımızdan biri oldu. Dostlarımızın karşılaştığı bu büyük felaket karşısında nasıl kayıtsız kalabilirdik?" dedi.

Hero, kamplarda toplanan parayla alınan 700 battaniye, 200 mont ve bir miktar parayı Dakka’daki ofisine teslim ettiklerini söyledi.

Kendilerinin Bangladeş’te mülteci oldukları ve çoğu zaman bağış ve yardımlara ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Hero, "Hediyelerimiz, Türk kardeşlerimizle sınırsız sevgi ve dayanışma taşıyor." dedi.

TİKA Koordinatörü Şevki Mert Barış ise Türkiye’nin afetle karşı karşıya kaldığı bu süreçte Bangladeş halkının samimi yardımları ve Arakanlıların bağışlarından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özgür Rohingya Koalisyonu kurucularından Nay San Lwin, "Her ne kadar katkılarımız diğerlerinden önemli ölçüde küçük olsa da Türkiye ve Suriye’deki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Lwin, "2012’de devlet eliyle bize yönelik şiddetin ardından tamamen yalnız kaldığımızda, yardım çağrımıza ilk cevap veren ülkelerden biri Türkiye oldu." diyerek Türkiye’nin iyiliklerini unutmayacaklarını kaydetti.

TİKA Dakka ofisi ise başkent Dakka’dan yaklaşık 100 tonluk yardımın yarın Türkiye’ye gönderileceğini duyurdu.

Uluslararası toplumun yanı sıra çeşitli ülkelerdeki Arakanlılar Türkiye’deki afet nedeniyle taziye mesajları paylaşmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.