Türk müziğinin efsanevi ismi Barış Manço'nun yasal mirasçıları Lale Manço, Doğukan Manço ve Batıkan Manço; Hüseyin Emre'nin sahibi olduğu Emre Grafson Müzik'e telif davası açtı.

Lale Manço, usta sanatçının eser haklarının korunması amacıyla Emre Grafson Müzik'e verilen izinlerin ardından firma ile çeşitli sorunlar yaşandığını belirtti.

Telif hakları mahkemeye taşındı

Manço Ailesi'nin avukatı Abdi Bişar Alınak, İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde ailenin taleplerini ve hukuki sürece dair detayları paylaştı.

Telif hakları mahkemeye taşındı

"GASP EDİLMİŞ DURUMDA"

Aile adına açıklamada bulunan Avukat Alınak, şu ifadeleri kullandı: Barış Manço mirasçıları eserlerin korunması ve telif haklarının yönetilmesi amacıyla yapım şirketine farklı yetkiler veriyor, sonucunda ise eserlerden doğan telif gelirlerinin özellikle dijital hakları Emre Plakçılık tarafından gasp edilmiş durumda.

Telif hakları mahkemeye taşındı

Dava kapsamında, Barış Manço'ya ait tüm eserlerin aileye iadesi ve Emre Grafson Müzik'in 2003 yılından dava sürecinin tamamlanmasına kadar elde ettiği tüm gelirlerin tazminat olarak ödenmesi talep ediliyor.

Fotoğraflar: DepoPhoto