Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.
Aziz Yıldırım, güçlü bir yönetim kurduklarını ifade ederek, "Biz güçlü bir yönetim oluşturduk. Tecrübem ve birikimim, bu arkadaşlarla birlikte oluşturacağımız bir havuzda birleşecek. İyi bir takım kurarak, Saracoğlu'nun ruhunun yeniden canlanmasını, oyuncularla bütünleşmesini ve camianın hepimizi kucaklamasını sağlayacağız. Eğer bunları başarabilirsek, hedeflediğimiz şampiyonluğu da elde ederiz" dedi.
"ALEX BURADA YILDIZ OLDU"
Yıldırım, 2018 yılına dair değerlendirmesinde, "2018'de şampiyon olamadık çünkü seyirciler ikiye bölündü. Tribünler istifa diye bağırdı. Zaten seçim vardı, 'Gitmeyin' dediler. Sonrasında Cocu'yu halıya sarma gibi bir iş uydurdular, bu işi yapmadılar" ifadelerini kullandı.
Takım yapılanmasına değinen Aziz Yıldırım, "Önemli olan iyi bir takım yaratmak, yıldız oyuncu değil. Alex yıldız oyuncu muydu? Hayır. Burada iyi oynadı, herkesin sevgilisi oldu, yıldız oyuncu haline geldi" dedi.
"BASKETBOLDA KÜÇÜLMEYE GİTMEYECEĞİZ"
Yıldırım, kulübün mali yapısıyla ilgili olarak, "Kimseye arkamızdan 'Kulübü batırdı, sponsor bile bulamıyor' dedirtmeyeceğiz! Fenerbahçe'nin kimseye borcu yok, kimsenin de malı değil" diye konuştu.
Basketbol şubesiyle ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Basketbolda endişelenenler var. Küçülmeye ve şube kapatmaya gelmiyoruz. Bu küçüklerin vizyonudur. Bu kadar milli sporcu yetiştirmek göğsümüzü kabartıyor. Ulu Önder Atatürk'ün ışığında sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"AYKUT KOCAMAN İLE GÖRÜŞTÜM"
Teknik yapılanmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Futbol aklımızın başında İmparator Oğuz Çetin olacak. Ekibi ile çalışıyor. Aykut Kocaman ile adaylığımı açıkladıktan önce görüştüm; 'Seçim sonucuna göre konuşuruz' dedim. Ancak söz vermedim. Yabancılarla görüşüyoruz, araştırmalar yapıyoruz. Yönetimle teknik direktör konuşmadık, kazandıktan sonra ilk hafta oturup karar veririz, açıklarız" dedi.
LUIS SUAREZ AÇIKLAMASI
Luis Suarez iddialarına da değinen Aziz Yıldırım, "Luis Suarez için markete baktığınızda 132. Çok geride. 80 milyon Euro bonservisi varmış galiba... Yanlış yani ya... Oyuncu ile ilgimiz yok, acele etmemek ve beklemek lazım. Belli şartlara getirmek ve seçimden sonra almak lazım. Bizim görüştüğümüz oyuncular mesela, onlar kazanırsa seçimi, gidip alabilirler. Biz de onların görüştüğü ve camianın kabul ettiği isimleri alabiliriz. Söyleyip de alamamak daha kötü" ifadelerini kullandı.

EDERSON TAKIMDA KALACAK MI?
Kaleci transferiyle ilgili konuşan Yıldırım, "Ederson ile konuşacağım, sorunun ne olduğunu öğreneceğim. İlla gitmek istiyorsa, gider. Dominik Livakovic'i aldık 10 milyon Euro verdik, parasını ödüyoruz ama kiralıyoruz. Bir vatandaş diyor ki; 'Ederson'un seyirci ile arası kötü daha oynayamaz.' Böyle olursa, kimse oynamaz. Birleşeceğiz, sarılacağız ve Fenerbahçe ruhu ile devam edeceğiz" dedi.
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Aziz Yıldırım, "Bir oyuncuya talibiz. Yarın durumu tam olarak belli olur. Şu anki yönetim teklif yapmış, üzerine pazarlık yapamıyoruz. Aşağıya indiremiyoruz, yukarı çıkmasın diye uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.
"STADYUM KAPASİTESİ ARTACAK"
Stadyum projesi hakkında da konuşan Aziz Yıldırım, "Stadın kapasitesini 50 milyon dolar harcayarak, 64 bine çıkartabiliriz. Nihat Özdemir iddialı, izinler olursa; 11 ayda yapacağını söylüyor. Kendisine teşekkür ediyoruz, seçimden sonra başlayacak herhalde. Çatı 8 metre yukarı kaldırılacak. Aradaki boşluğa koltuklar gelecek" dedi.





