Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair beklentiler, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamalarıyla netleşti. Hükümetin dar gelirli vatandaşları desteklemeye devam edeceği vurgulanırken, enflasyon ve küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların yakından takip edildiği belirtildi.

Memur-Sen'in talepleri ve kamuoyundaki beklentilere yönelik değerlendirmelerde bulunan Güler, dar ve sabit gelirli kesimlere desteklerinin sürdüğünü belirtti. Ancak mevcut durumda asgari ücrete yönelik herhangi bir zam hazırlığının bulunmadığını şu sözlerle ifade etti: "Şu anda halihazırda bu mahiyette gündemimizde herhangi bir çalışma yok; bunu ifade etmek isterim. Biz her zaman dar gelirlilerimizin ve emeklilerimizin yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz."

Daha önce 2026 yılı ocak ayında net asgari ücretin 28 bin 75 TL, brüt asgari ücretin ise 33 bin 30 TL olarak belirlendiği açıklanmıştı.