DOLAR 32,5875
EURO 34,8008
ALTIN 2507,745
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hatay’dan 65 depremzede gemiyle İstanbul’a getirildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’daki evleri hasar gören 65 depremzede gemiyle İstanbul’a getirildi.

Hatay’dan 65 depremzede gemiyle İstanbul’a getirildi
16.02.2023 07:01
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) depremzedelere yardım için Hatay’a gönderdiği tahliye amaçlı kullanılan Osmangazi 1 gemisi, 13 Şubat’ta afetzedelerle İskenderun Limanı’ndan hareket ederek bu akşam Yenikapı İDO İskelesi’ne yanaştı.

Gemiyle İstanbul’a gelen 70 yaşındaki Nedim Ufuk, basın mensuplarına, İstanbul’a oğlu ve kızının yanında kalmaya geldiklerini söyledi. Evlerinin yıkıldığını ama gönüllerinin yıkılmadığını dile getiren Ufuk, "Gönüllerimiz sizinle beraber. Biz sizi seviyoruz. Birbirimizi sevmek zorundayız, başka çaremiz yok. Allah devlete, millete güç versin. Rabb’im bizleri kardeş kılsın, bize bir daha böyle bir musibet yaşatmasın" diye konuştu.

Yüksel Çiftçi de Hatay’a kızına misafirliğe gittiklerini ve orada depreme yakalandıklarını belirterek binaların yıkıldığını ve hasar gördüğünü ifade etti.

Rabia Çiftçi ise Antakya ilçesinden İstanbul’a geldiğini aktararak depremde ailesinden kimsenin yaralanmadığını anlattı. Hatay’da kiracı olduğunu belirten Çiftçi, evin depremde hasar gördüğünü ancak yıkılmadığını söyledi.

İstanbul’a gelen 65 depremzede, daha sonra minibüslerle Yenikapı İDO İskelesi’nden konaklayacakları yerlere götürüldü.

Hatay’daki İskenderun Limanı’ndan 514 depremzedeyle yola çıkan Osmangazi 1 feribotu, 37 kişiyi Mersin’e, 273 kişiyi Antalya’ya, 139 kişiyi Çeşme’ye bıraktıktan sonra 65 kişiyi İstanbul’a getirdi. Depremzedelerle 2 motosiklet ve 10 araç da kente taşındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.