DOLAR 32,2302
EURO 35,1077
ALTIN 2272,397
BIST 8804,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Güvenlik görevlisi deprem anında yaşlı kadını 9 kat sırtında taşıdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Adana’da bir sitenin özel güvenlik görevlisi, sarsıntı anında 9. katta bulunan yaşlı kadını sırtında taşıyarak dışarı çıkardı.

Güvenlik görevlisi deprem anında yaşlı kadını 9 kat sırtında taşıdı
15.02.2023 05:01
A+
A-

Depreme çalıştığı sitenin güvenlik kulübesinde yakalanan 40 yaşındaki Turhan Sarıtaş, üç bloklu siteden panik halinde çıkan insanları sakinleştirerek güvenli alana çıkmalarını sağladı.

Sarıtaş, 11. katta yaşayan 83 yaşındaki Nezahat Yolcu’nun binadan çıkamadığını duyunca sarsıntılar devam etmesine rağmen binaya girdi. Merdivenlerden indirilmeye çalışılan kadını 9. katta sırtına alan Sarıtaş, binadan çıkmayı başardı.

Güvenlik görevlisinin panik halindeyken sergilediği cesur davranış, sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

"Kıyamet kopuyor sandım"

Yaşadığı anları anlatan iki çocuk babası Sarıtaş, gece nöbetindeki devriyesini tamamladıktan sonra kulübesine döndüğünü belirtti.

Oturduğu koltuğun sallanması üzerine olduğunu anladığını aktaran Sarıtaş, "Hemen dışarı çıkmak istedim. Ancak, sarsıntı nedeniyle dengemi kaybedince adım atamadım, güvenlik kulübesine yaslandım. Kıyamet kopuyor sandım" dedi.

Sarıtaş, sarsıntıyla insanların panik halinde binalardan inmeye başladığını anlatarak, vatandaşları sakinleştirdikten sonra geride kalan olup olmadığını anlamaya çalıştığını ifade etti.

Site sakini Nezahat Yolcu’nun inenler arasında olmadığını komşularının söylediğini ifade eden Sarıtaş, şunları kaydetti:

"11. katta yaşayan Nezahat teyzenin inenler arasında olmadığını fark edince sarsıntıya rağmen binaya girdim. 108 basamaklı merdivenden koşarak çıktım. Site yöneticimiz koluna girip 9. kata kadar indirmiş. Ancak hızlı hareket etmem gerektiğini düşünerek Nezahat teyzeyi sırtıma aldım. O an aklıma ne ölüm ne başka bir şey geldi. Kendisi, ‘Yavrum beni bırak. Sen in.’ dedi. Ben ona ‘Yok teyze ben senin için buraya çıktım. Seni indireceğim. İnşallah ikimize de bir şey olmayacak, birlikte ineceğiz.’ dedim. Çok paniklemişti. Hem sakinleştirmeye çalıştım hem de aşağıya indirip binadan çıkarttım."

Yaptığının insanlık vazifesi olduğunu dile getiren Sarıtaş, daha sonra Mersin’e götürülen Yolcu’yu arayarak sohbet etti, durumu hakkında yakınlarından bilgi aldı.

"Ne yapacağımızı şaşırmıştık"

Ayaklarında platin bulunduğu için yürümekte zorlandığını ifade eden Yolcu ise depremi fark edince yataktan kalktığını ve odanın kapısını bulmaya çalıştığını anlattı.

Kapıyı bulduktan sonra karşı komşusundan yardım istediğini söyleyen Yolcu, "Yatak odasından dışarı çıktım. İki kere yere düştüm. Evin çıkış kapısını açtıktan sonra karşı komşumuza bağırdım beni kurtarmaları için. Onlar da çığlık çığlığa dışarı çıkmışlar, ağlıyorlardı. Komşumuz İhsan bey kollarıma girerek beni bir süre taşıdı. Onun ardından Turhan gelerek beni sırtına aldı. Sırtına alıyor, düşürüyor, tekrar alıyordu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 70 kiloyum ben. Beni bu şekilde kimse indiremez. Turhan beni sırtına alarak indirdi. Hakkını helal etsin. Ona o kadar çok teşekkür ediyorum ki tarifi yok" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.