Artvin Valisi Turan Ergün başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda, il düzeyindeki istihdam politikaları ve mesleki eğitim faaliyetleri ele alındı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, yılın ilk üç ayında gerçekleştirilen istihdam ve mesleki eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Ertürk, İŞKUR gençlik programının devam ettiğini belirterek, "Bu program, üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla düzenlenmiştir. 2025-2026 döneminde 474 öğrencimiz bu programdan faydalanmaktadır." açıklamasında bulundu.

Toplum yararına çalışma programı kapsamında ise ilk üç ayda 570 kişinin yararlandığı kaydedildi. Toplantıya, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeref Öngüner, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz Boz ve kurul üyeleri katıldı.