Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen "Azerbaycan’a Yatırım, Teşvikler ve Destek Mekanizmaları" toplantısında, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yatırım fırsatları iş insanlarına anlatıldı. Toplantıda, özellikle tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerinde yatırım yapılması yönünde çağrılar yapıldı.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, bölge iş insanlarının Azerbaycan'daki potansiyeli değerlendirmesinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin işbirliklerini güçlendireceğini belirtti. Demirci, "Biz birbirimizi seviyoruz, ama uzaktan seviyoruz. Yakından sevmek için ticaret yapmamız gerekiyor. Bizim işimiz de o. Ticaret odalarının varlık sebebi de o. Sizlerle çok iş yapmamız lazım, çok laf değil." sözleriyle ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev, Karabağ'ın yeniden gelişmekte olduğunu ve Ardahanlı iş insanları için tarım ve hayvancılık alanlarında yatırım yapmanın oldukça cazip olacağını söyledi. Aliyev, enerji alanındaki güçlü projelerin de altını çizerek, Iğdır'da açılacak olan Azerbaycan Ticaret Evi'nin iki ülke arasındaki ticareti daha da kolaylaştıracağını dile getirdi.

Aliyev ayrıca, 17-22 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'da düzenlenecek olan "Mimarlık ve Şehircilik Yılı" forumuna Türkiye'den üst düzey katılım beklendiğini aktardı. Toplantı, uzmanların Azerbaycan'daki yatırım imkanları, devlet teşvikleri ve destek mekanizmaları hakkında bilgilendirmesiyle sona erdi.