Amasya'nın Merzifon ilçesinde, boğazına yiyecek kaçan bir vatandaşı Heimlich manevrasıyla kurtaran polis memurları, gösterdikleri kahramanlık ve başarının ardından ödüllendirildi.
Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Cumhuriyet Meydanı'nda Berke Can Güney'e uyguladıkları Heimlich manevrasıyla hayat kurtaran polis memurları Yusuf Oruç ve Sinan Oran'ı makamında ağırladı. Kaymakam Karaaslan, polisleri tebrik ederek ilçe halkının güven ve huzurunun teminatı olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Polis memuru Yusuf Oruç, her yıl aldıkları ilk yardım eğitimlerine katıldıklarını belirterek, "Eğitimde öğrendiğimiz Heimlich manevrasını hiç tereddüt etmeden uyguladık. Boğazına kaçan ekmek parçası 7. manevrada çıktı. Hem görevimizi hem de vatandaşlık görevimizi yapmış olduk." dedi. Diğer polis memuru Sinan Oran ise "Bir hayat kurtarmanın sevincini yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından polis memurlarına başarı belgeleri, Kaymakam Karaaslan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Erol Demir ve İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç tarafından takdim edildi.
Olay, ilçede ekmek fırınında çalışan Berke Can Güney'in, Cumhuriyet Meydanı'nda park halindeki polis otosunun önünde aracını durdurarak yardım istemesiyle başlamıştı. Polis memurları, boğazına yiyecek kaçan Güney'e anında müdahale ederek hayatını kurtarmıştı. Bu kurtarma anları güvenlik kameralarına da yansımıştı.





