DOLAR 32,1687
EURO 34,9128
ALTIN 2246,551
BIST 8983,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEÜ’yü tercih edecek öğrencilere YÖK’ten destek bursu

Türkiye’de “Araştırma Üniversitesi” unvanına sahip 20 üniversiteden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), belirli bölümleri tercih edecek öğrencilere YÖK’ten ‘Destek Bursu’ müjdesi geldi.

DEÜ’yü tercih edecek öğrencilere YÖK’ten destek bursu
30.07.2023 15:00
A+
A-

Türkiye’de “Araştırma Üniversitesi” unvanına sahip 20 üniversiteden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), belirli bölümleri tercih edecek öğrencilere YÖK’ten ‘Destek Bursu’ müjdesi geldi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Geleceğin Dokuz Eylüllüleri, akademik yaşamları boyunca her zaman önemli desteklere sahip oluyor. Yüksek Öğretim Kurulu, seçkin Üniversitemizin bölümlerini tercih edecek öğrencilerimize verdiği karşılıksız burslarla, onların başarılarına katkı sağlıyor” dedi.

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), araştırma üniversitesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) bazı bölümlerini tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs desteği vereceğini açıkladı. Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisliği alanlarında tercih yapacak öğrenciler, belirli koşulları taşıdıkları takdirde geri ödemesiz burs imkanı elde edecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da; Türkiye’nin en eski eğitim fakültelerinden biri olan Buca Eğitim Fakültesi’ndeki belirli öğretmenlik bölümleri ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerini seçen öğrencilere karşılıksız burs verecek.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, YÖK ve MEB’in Türkiye’nin seçkin Araştırma Üniversitelerinden biri olan DEÜ’yü tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs desteği vereceğini belirterek, “Köklü bir geleneğe ve akademik altyapıya sahip Araştırma Üniversitemizi seçecek öğrencilerimizi; ülkemize, milletimize hayırlı bireyler olarak yetiştirmek, onlara destek olmak kurumumuzun öncelikleri arasındadır. Yüksek Öğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği burslar; öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim hayatı yaşamaları, akademik ve sosyal imkanlara daha fazla erişmeleri ve mezuniyet sonrası meslek hayatlarına daha donanımlı şekilde başlamaları açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

“ÖSYM KILAVUZLARI DİKKATLE İNCELENMELİ”

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Diğdem M. Siyez de, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi, Türkiye’deki 20 Araştırma Üniversitesinden bir tanesi. Bu nedenle Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz birçok alanda karşılıksız burs imkanı elde ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı bursları, öğrencilerimize ekonomik olarak büyük katkılar sağlıyor. Öğrencilerimiz, istenen kriterleri karşılıyorsa Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisliği bölümlerinde verilen burslardan yararlanabilmeleri mümkün. Detaylarla ilgili bilgiler ÖSYM kılavuzunda yer alıyor. Tercih yapacak öğrencilerin kılavuzları mutlaka detaylıca incelemelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.