DOLAR 32,4029
EURO 34,5607
ALTIN 2457,026
BIST 9754,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki olarak 40 ülkede hatim okundu

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunun, 40 ülkedeki medreselerinde eğitim alan öğrencileri ve görevli hocaları, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki amacıyla hatim okudu.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki olarak 40 ülkede hatim okundu
25.01.2023 12:01
A+
A-

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’ndan(İDDEF) yapılan açıklamada, Sıkı Yön Partisi’nin Danimarkalı lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan’a Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önündeki eylemine izin verildiği hatırlatılarak, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının açık bir nefret ve insanlık suçu olduğu belirtildi.

Bu çirkin saldırıya İDDEF’in dünyanın dört bir yanında bulunan medreselerinde hatim okunarak tepki gösterildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milyonlarca Müslüman’ı ve Türkiye’yi nefretle hedef alan eylemi ve eyleme izin veren makamlarını şiddetle telin ediyoruz. Belirtmek istiyoruz ki her anlamda nefreti ve küfrü, özgürlükler kapsamında değerlendiren Batı zihniyeti, nefretinin ve düşmanlığının altında kalarak yıkılacaktır. Allah, Saff Suresi’nde ‘Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.’ buyuruyor."

Açıklamada, İDDEF’in Gine, Somali, ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 40 ülkedeki 100 merkezi ile 80 medresesinde okunan hatimlerin ardından Müslümanların birlik ve beraberliği için dua edildiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.