DOLAR 32,1517
EURO 34,8704
ALTIN 2243,178
BIST 9140,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Boris Johnson: Putin beni füze saldırısıyla tehdit etti

İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali öncesinde yaptığı bir telefon görüşmesinde Vladimir Putin’in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi.

Boris Johnson: Putin beni füze saldırısıyla tehdit etti
30.01.2023 07:01
A+
A-

Putin ile arasında geçtiği iddia edilen diyalog, Putin’in dünya liderleriyle etkileşimlerini inceleyen bir BBC belgeselinde ortaya çıktı.

Johnson, Putin’i Ukrayna’yı işgal etmenin Batı yaptırımlarına ve sınırlarında daha fazla askerine yol açacağı konusunda uyardı.

Ayrıca Putin’e Ukrayna’nın "öngörülebilir gelecekte" NATO’ya katılmayacağını söyleyerek Rus askeri harekâtını caydırmaya çalıştı.

Johson’ın açıklamalarına göre Putin, İngiltere’nin çağrısına olumsuz yanıt verdi.

"Bir noktada beni tehdit etti ve neşeli bir biçimde ‘Boris, seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer’ dedi" 

BBC belgeseli Putin vs. Batı’da yer alan iddialara göre, 11 Şubat’ta Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüşmek için Moskova’ya uçtu.

Wallace’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeyeceğine dair güvence alarak ayrıldığı, ancak her iki tarafın da bunun bir yalan olduğunu bildiği ifade edildi.

Bunu zorbalık veya güç gösterisi olarak tanımlayan Wallace, Rusya ile yaptığı görüşmeyle ilgili, "Sana yalan söyleyeceğim, yalan söylediğimi biliyorsun ve yalan söylediğimi bildiğini biliyorum ve sana yine de yalan söyleyeceğim. Bunun bir tür güç gösterisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.