DOLAR 32,493
EURO 34,7217
ALTIN 2496,881
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Enkazdan çıkarılan "Fındık"ın yaraları Kayseri’de sarılıyor

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde enkazdan yaralı çıkarılan Kangal köpeği “Fındık”ın tedavisi Kayseri’de sürüyor.

Enkazdan çıkarılan "Fındık"ın yaraları Kayseri’de sarılıyor
15.02.2023 13:01
A+
A-

Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) ile Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER), depremden etkilenen Elbistan’da, hayvanlar için çalışma başlattı.

Bu kapsamda 20 köpek, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Molu’daki barınağına getirildi.

Burada bakım ve tedavileri yapılan hayvanlardan, enkaz altından kurtarılan ve ön iki bacağında kırık olan Kangal köpeği Fındık’ın da yaraları sarılıyor.

[Fotoğraf: AA]

Veteriner hekim Ali Kocataş, köpeğin ön iki bacağının kırık olduğunu söyledi.

Ekiplerin köpeği, kırık bacaklarını sabitleyerek getirdiğini anlatan Kocataş, "İlk geldiğinde çok hissediyordu. Şu an tedavilere çok iyi cevap veriyor, çok mazlum." dedi.

Fındıkta enfeksiyon da görüldüğünü dile getiren Kocataş, ilerleyen günlerde ilaç tedavisi bittikten sonra köpeği ameliyata alacaklarını belirtti.

[Fotoğraf: AA]

Köpekler sahiplendirilecek

KAYHAKDER Başkanı Nilgün Uzel ise depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise geçmiş olsun dileğinde bulundu. Uzel, Türkiye’nin çok acı bir süreçten geçtiğini vurguladı.

"Allah hem insanlara hem hayvanlara yardım etsin, acımızın tarifi yok. Dernek olarak Elbistan’a gittik, 3 ton mama yardımında bulunduk. bölgesinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi köpek barınağına 20 canımızı getirdik, sağlık durumları gayet iyi. Birinde hafif bir uyuz var, onun da tedavisine orada başlandı. Onları sahiplendirme yapacağız. Elbistan’dan yine 30’a yakın canımızı getirmeyi hedefliyoruz. Bu yavru köpeğimiz de göçük altından çıkartıldı. Birlikte çalıştığımız HAYDİKO Artvin Derneği ile buraya getirdik. İnşallah iyi olacak."

[Fotoğraf: AA]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.