DOLAR 32,4743
EURO 34,7657
ALTIN 2476,483
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

17 Ağustos Gölcük Depremi Şehitleri 24. Yılında Törende Anılacak

Gölcük’te 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, felaketin 24. yıldönümünde düzenlenecek törenle anılacak.

17 Ağustos Gölcük Depremi Şehitleri 24. Yılında Törende Anılacak
14.08.2023 19:24
A+
A-

Gölcük’te 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, felaketin 24. yıldönümünde düzenlenecek törenle anılacak.

Türkiye’nin yakın tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen 17 Ağustos Depremi’nin 24. yıldönümünde düzenlenecek anma programı belirlendi. Programda, depremde hayatını kaybedenler dualarla anılacak. 16 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00’da Kavaklı Sahili’ndeki tören alanında başlayacak programa 81 ilden gönüllüler, Kocaeli Yerel Destek ekipleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

PROF. DR. BARIŞ DEPREMİ ANLATACAK

Kavaklı Sahili’ndeki tören alanına 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve deprem şehitleri için yapılacak dualar ile devam edecek. Prof. Dr. Şerif Barış’ın sunumu ile devam edecek törende protokol konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini seslendirecek. Programın ilk günü depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de deprem Şehitleri Anıtı’na çelenk sunumu ve dualarla sona erecek.

DEPREM ŞEHİTLİKLERİNDE DUALAR EDİLECEK

Anma programı kapsamında 17 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’da 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Program; saat 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulu Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 15.30’da Değirmendere Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 17.30’da Halıdere Merkez Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, son olarak da Ulaşlı Şehitliği ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erecek.

BAŞKAN SEZER’DEN ANMA PROGRAMINA DAVET

Depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerinin anısını her zaman yaşatacaklarını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tüm hemşehrilerini anma programına davet etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.