DOLAR 32,4833
EURO 34,8138
ALTIN 2472,437
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ege Üniversitesi ve Tokyo Metropolitan Üniversitesi arasındaki örnek akademik işbirliği

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Japonya Tokyo Metropolitan Üniversitesi arasındaki akademik işbirliği iki ülkeden yeni araştırmacıların katılımıyla devam ediyor.

Ege Üniversitesi ve Tokyo Metropolitan Üniversitesi arasındaki örnek akademik işbirliği
15.08.2023 15:48
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Japonya Tokyo Metropolitan Üniversitesi arasındaki akademik işbirliği iki ülkeden yeni araştırmacıların katılımıyla devam ediyor. EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Şule Erten Ela’nın, 2017 yılında Tokyo Metropolitan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Hidrojen Enerjisi Konferansı”nda konuşmacı olarak davet edilmesi ile başlayan işbirliği yedi yıldır kesintisiz devam ediyor.

Tokyo Metropolitan Üniversitesi Uygulamalı Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yuji Kubo ile aralarındaki karşılıklı güven ve uyumun, uzun süreli akademik işbirliğine de yansıdığını belirten Prof. Dr. Erten Ela, “2019 yılından bu yana karşılıklı işbirliği protokolü içinde bulunduğumuz Prof. Dr. Kubo ile perovskite güneş hücrelerinde yeni malzemelerin geliştirilmesi ve güneş pili performanslarının artırılması üzerine çalışıyoruz. Tokyo Metropolitan Üniversitesi çalışma grubumuza daha önce Yuta Higashino ve Tomoyuki Arai adlarında iki öğrenciyi organik güneş pillerinde araştırmalar yapmak ve eğitimler almak üzere gönderdi. Başarılı çalışmalar neticesinde Yuta Higashino ülkesine döndüğünde Japonya’da güneş pilleri alanında firmada çalışmaya başladı. Tomoyuki Arai ise doktorasını yakın bir zamanda tamamlayacak. Tokyo Metropolitan Üniversitesi bu yıl da, Airi Suzuki isimli öğrenciyi, perovskite güneş pilleri ve organik güneş pilleri alanında araştırma yapmak ve eğitim almak üzere çalışma grubumuza gönderdi. Perovskite güneş pillerinde aktif yeni malzemeleri sentezleyen Airi Suzuki, bu malzemeleri Perovskite Güneş Hücreleri üzerinde çalışacak. Yüzde 25.7’ye ulaşan verimleri ile Perovskite Güneş Hücreleri yeni nesil güneş hücreleri arasında yıldızı en fazla parlayan teknoloji olarak geçiyor” diye konuştu.

    “Perovskite güneş hücrelerini Japonya işbirliğinde geliştireceğiz”

Tokyo Metropolitan Üniversitesinin, Ege Üniversitesine araştırmacı göndererek desteklemesinden son derece memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Erten Ela, “Japon araştırmacıların son derece nazik, zeki ve bilgili olması nedeniyle araştırma çalışmalarımız bir mutluluk kaynağına dönüşüyor. Farklı kültürlerin bir araya gelerek kaynaşması, enstitüdeki tüm araştırmacıların gelişimi için de güzel bir imkan yaratıyor. Gelinen süreçte perovskite güneş hücrelerini Japonya işbirliğinde geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.