DOLAR 32,5042
EURO 34,5622
ALTIN 2444,395
BIST 9698
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yurt genelinde yağış ve kar görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği, hafta boyunca kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar beklendiği bildirildi.

Yurt genelinde yağış ve kar görülecek
30.01.2023 07:01
A+
A-

Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile ve çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

2 il için "sarı" uyarı

Öte yandan yoğun beklenen ve için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Üç büyük ilde hava nasıl olacak?

Hafta boyunca ülke genelinde yağışlı sistem etkisini sürdürecek. Yeni haftada Ankara’nın da aralarında bulunduğu iç kesimlerdeki birçok kentte kar yağışı, ve İzmir’in aralarında bulunduğu kıyı illerinde ise yağmur etkili olacak. İstanbul’da cuma gününden itibaren ise kar, yağmurla birlikte görülecek.

Beklenen günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara’da 4, İstanbul’da 7, İzmir’de 11, Samsun’da 7, Diyarbakır’da 7 derece civarında seyredecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.