DOLAR 32,5711
EURO 34,9442
ALTIN 2427,351
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Lüleburgaz Belediyesi Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’nde!

Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği 27. İda Kültür ve Sanat Festivali’nde düzenlenen 9. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’nde yer aldı.

Lüleburgaz Belediyesi Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’nde!
22.08.2023 01:24
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği 27. İda Kültür ve Sanat Festivali’nde düzenlenen 9. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’nde yer aldı. Şenlikte belediyenin ve derneğin atalık tohumlardan elde ettiği ürünlerle belediyenin tarımsal arazilerinde üretilen un ile Ayçiçek yağları büyük ilgi gördü.

Üreten belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ve bu çalışmaları yurdun birçok noktasına örnek olan Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz haftasonu Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde düzenlenen 27. İda Kültür ve Sanat Festivali, 9. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’ne davet edildi. Şenliğe Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli ile Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır katıldı.

 

Tohumlar takas edildi

Lüleburgaz Belediyesi ile Kırklareli Ortak Akıl Derneği’nin atalık tohumlardan ürettiği ürünlerin sergilendiği şenlikte tohum takası da gerçekleştirildi. Lüleburgaz Belediyesi burada ilk tohum takasını Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı ile yaptı.

 

Yerel ürünler sergilendi

Öte yandan şenlikte Lüleburgaz Belediyesinin tarımsal üretim alanlarında atalık tohumlardan ürettiği domateslerden yapılan domates reçelleri; ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ürettiği un ve Ayçiçek yağları da sergilendi. İki gün boyunca süren festivalde Lüleburgaz Belediyesinin standı büyük ilgi gördü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.