DOLAR 32,4791
EURO 34,6636
ALTIN 2478,876
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tugay: “Bir ünite kan ile 3 kişiye can olun”

Karşıyaka Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle, düşüş yaşanan kan bağışına destek olmak ve yurttaşları kan bağışına teşvik etmek için Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi.

Tugay: “Bir ünite kan ile 3 kişiye can olun”
17.08.2023 14:18
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle, düşüş yaşanan kan bağışına destek olmak ve yurttaşları kan bağışına teşvik etmek için Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kimin ne zaman kan ihtiyacı olacağını bilemeyiz. Kan bağışı insanlık erdemidir” diye konuştu.

Her yıl yaz mevsiminde yavaşlayan kan bağışını bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava da olumsuz etkiledi. Ülkemizde verilen sağlık hizmetinde kan ihtiyacını karşılayan Kızılay’ın stoklarında yaşanan azalmaya karşı Karşıyaka Belediyesi ve Kızılay ortak kan bağışı kampanyası düzenledi. Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası önüne getirilen araçta bağışçı adaylarına bilgilendirme yapıldı. Hem yeni hem de mevcut bağışçılarından kan bağışı kabul edildi. Karşıyaka Belediyesi personeli de kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

HER YURTTAŞ BAĞIŞTA BULUNMALI

Kampanyaya kan vererek destek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Verdiğiniz her bir ünite kan ile 3 kişiye can olabilirsiniz. Kan bağışı sağlık sistemimizin en önemli unsurlarından biri. Ben de her şeyden öte bir hekim olarak kan bağışını önemsiyorum. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağını bilemeyiz. Kan bağışı insanlık erdemidir. Dolayısıyla kan bağışı konusunda duyarlı olmalıyız. Sağlık durumu el veren 18 yaşını doldurmuş her yurttaşımız kan bağışında bulunabilir. Tüm yurttaşlarımızı, siyaset üstü bir kurum olan Kızılay’a başvurarak kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kan bağışında bulunmak isteyenler Karşıyaka İskele yanında bulunan kan bağışı aracına 12.00-20.30 saatlerinde başvurabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.